Cafémeny

 Read in English here

Vegetarisk mat behöver inte vara tråkig! Vi vill överraska dig med fantastisk hemlagad mat i vår buffé som serveras varje dag (frukost / lunch / middag) samt hemlagade kakor och andra godsaker. Du kan också bara komma och njuta av en kopp kaffe efter en promenad i naturreservatet i närheten.

Vi har också alltid vegan och glutenfria val (läs mer om det nedan). Om du är på språng, kom bara för att ta med dig. Vi vill ge dig god mat till ett bra pris!

För information om glutenfritt och veganskt – läs här

 

Dryck

Vatten är gratis
Läsk 0,3 l (Coke, Fanta etc.) 20 kr
Läsk 0,5 l (Coke, Fanta etc.) 25 kr
Kaffe med påtår 20 kr
Varm lemonad (blåbär, svart vinbär) 30 kr
Hemlagad lemonad 30 kr
Te (svart, grönt, ört, mynta, ekologisk hemodlad kamomill etc.) 20 kr
Chai-te 30 kr
Färskt mint te (när det är säsong) 25 kr
Glögg (alkoholfri), stora glas med mandlar och russin (när det är säsong) 30 kr
Varm choklad 25 kr
Varm choklad med vispgrädde 30 kr
Kall choklad 20 kr
Juice 200ml 10 kr
Varm/ kall mjölk (glas) 10 kr

Alkoholfri öl och cocktails
Öl, 0,33 l (alkoholfri) 25 kr
Öl, 0,5 l (alkoholfri) 28 kr
Päroncider (alkoholfri) 30 kr
Äppelcider (alkoholfri) 30 kr
Vin/Rosa Champagne, 1 flaska (alkoholfri) 80 kr
Virgin Strawberry Daiquiri 40 kr

 

Frukostbuffé 49 kr

Inkluderar till exempel: hembakt bröd, pannkakor, ägg, sylt, frukt, juice, te eller kaffe.

 

Lunchbuffé 69 kr

Lunchen ändras från dag till dag. Men det är alltid vegetariskt och du kan förvänta dig något i stil med: en soppa, en gryta med ris eller potatis, färska sallader, lasagne, potatisgratäng, hemlagat bröd och pizza.

Vatten ingår, andra drycker kostar extra.

Soppa med hembakt bröd 35 kr
Del av pizza 20 kr

 

Middagsbuffé 89 kr

Vår middagsbuffé varierar också varje dag. Den är lite mer omfattande än lunchbuffén – till exempel: Antipasti tallrik med oliver / soltorkade tomater / avokado, hummus, pesto, filodegsknyten, fyllda pannkakor, soppa, en sås med ris eller potatis, färska sallader, lasagne, potatisgratäng, hembakt bröd och pizza.

Vatten ingår, andra drycker kostar extra. Vi erbjuder även en dryckesmeny med daiquiri, lemonad, myntavatten, cider och kaffe eller te.

 

Desserter och frukt

Tårta (chokladkaka etc.) 35 kr
Glass (en skopa) 10 kr
Färsk frukt, en styck 6 kr
2 pannkakor  30 kr
Våffla med glass 35 kr
Våffla med sylt & grädde 35 kr
Kaka 10 kr

Läs mer om vår mat och tanken bakom den här!

Specialkost

Observera att även om vi gör vårt bästa arbetar vi med olika typer av vegetarisk mat, så det kan finnas spår av gluten, mjölk, nötter och andra allergener i våra rätter. Du kan alltid fråga vår personal vad maten innehåller och vad som passar din kost.

Glutenfri: Vanligtvis innehåller lunch- och middagsbuffén glutenfria rätter. Till exempel soppan, 2 grytor, ris eller potatis och sallader. Vi har också glutenfria brownies och glass till efterrätt. Om du vill se till att vi har något för dig, vänligen säg till att du kommer en dag i förväg så ordnar vi det.

Vegan och laktosfri: Vanligtvis innehåller lunch- och middagsbuffén vegan- och laktosfria rätter. Till exempel vårt hembakta bröd, soppa, 2 grytor, ris eller potatis och en sallad. Vi har också laktosfri glass till efterrätt och ofta en vegansk kaka. Om du vill se till att vi har något för dig, vänligen säg till att du kommer en dag i förväg så ordnar vi det.

Andra allergier som nötter, vitlök, frukt: Fråga vår personal vilken mat som passar dig. Om du vill se till att vi har något för dig, vänligen säg till att du kommer en dag i förväg så ordnar vi det.

Andra dieter som diabetes: Vi erbjuder glass utan socker till efterrätt. Fråga vår personal vilken mat som passar dig. Om du vill se till att vi har något för dig, vänligen säg till att du kommer en dag i förväg så ordnar vi det.