Butik

Butiken

 Read in English here

Vår gårdsbutik är en del av vårt kulturhuskoncept. Här erbjuder vi främst ekologiska produkter från lokala bönder från Blekinge. Att vara en hållbar butik innebär att sortimentet förändras över säsongerna – det finns växter och blommor på våren, frukt och grönsaker på sommaren och hösten och ved på vintern. En av våra huvudprodukter är ekologiska fruktträd från Blekinge Fruktträd Plantskola, som vi säljer året runt. Välj mellan äpplen, plommon, päron eller körsbär, alla 100% ekologiska – och med en 1 års garanti! Vi planerar att ständigt utvidga vårt erbjudande. För tillfället kan du välja vad du vill och betala på kafét. Ses snart!

 

Om Blekinge Fruktträd Plantskola

Gården har mycket gamla historiska rötter. Vi vet inte när den byggdes, men vi vet att den flyttades från sin tidigare plats vid sjön Hemsjön till sin nuvarande plats i Elsebråne, 3 km härifrån, runt 1800. Vi upptäckte att gården brann ner och byggdes om 1844. I mer än tvåhundra år har denna gård försett södra Sverige med ekologisk mat.

Gårdens ägare lämnade den i mitten av 20-talet; vi tog tillbaka den 2014 och har tillbringat de senaste 8 åren med att göra byggnaderna användbara igen. Vi tror inte att kemikalier och konstgjorda gödningsmedel någonsin har använts på denna mark, och idag odlar vi allt väldigt mycket som de gamla bönderna skulle ha gjort, förutom att vi har traktorer, inte hästar.

Vi producerar och säljer 200 fruktarter, varav 100 är äppelträd, 50 är päron, 30 typer är körsbär och 20 typer är plommon; dessutom har vi kastanjer, nötter, kvitten, mispelfrukter och persikor. De är alla ekologiskt producerade, okänsliga mot frost och sjukdom, snabbt växande och läckra. Vi är så övertygade om vår produkts kvalitet, att vi erbjuder den med en 1 års tillväxtgaranti!

Varför odlar vi dessa saker? Eftersom vi är förstummade av generositeten i detta magiska universum – detta uttrycks vackert av alla träd som ger oss sina söta, doftande och näringsrika frukter. Frukt som till och med älskar att ätas av oss.

För mer information besök: https://blekingefrukttradplantskola.se

eller vår webbutik: https://blekingefrukttradplantskola.selz.com

 

 

Advertisement