Konst

 Read in English here

Vi älskar konst och vi vill ta med mer av det till området! Det är vårt mål att stödja unga artister och ge dem plats att utföra sitt arbete. Ta en titt på vårt galleri eller runt kafét! Det är också möjligt att köpa konsttryck. Utöver detta är vi värd för kulturevenemang som livekonserter eller poetry slam. Om du är artist eller känner någon som är, och som du tycker borde vara med på Mormors Bakeri, ring oss bara (+46 762 477 160) eller skriv till mormorsbakeri@gmail.com.

Vår nuvarande utställning:

Den nakna kvinnan i 500 års målarkonst | Lia Hörner

Vår nuvarande utställning innehåller verk av den unga tyska konstnären Lia Hörner, som visar en omtolkning av kvinnan genom konsthistorien.

Kvinnor har varit ett av de mest avbildade ämnena i konst så länge det har funnits. Den kvinnliga kroppen har fascinerat konstnärer i många århundraden – kvinnlighet och skönhet hyllas.

Med sitt arbete tolkar Lia Hörner de gamla mästarna som Pierre-Auguste Renoir eller William Adolphe Bouguerau, som betonar det feminina i all dess skönhet, oskuldsfullhet och sårbarhet. Hon säger att i dagens samhälle – där kvinnligheten blivit en svaghet och kvinnors kroppar är en källa till skam eller reduceras till ett sexuellt objekt – finns det ett behov av att ta tillbaka känslan av naturlighet. Den danska fotografen Mathilde Grafstöm är en annan representant för denna rörelse i konst och ett viktigt inflytande för henne.

lia-art.myportfolio.com/

 

Advertisement