Café, Opening

We are open!

After many year of work we can finally invite you to visit our little café in Nötabråne!

Thank you for the many visitors that came to our opening!

This slideshow requires JavaScript.

Efter flera års förberedelse har vi äntligen fått bygglov. Vi önskar att skapa en samlingsplats för både lokala och turister. En härlig plats att vara på och ett billigt ställe att äta, om man en kväll önskar att prova något nytt, eller bara inte orkar laga kvällsmat. Vi önskar att vara ett snabbt, billigt, välsmakande och sunt alternativ till MacDonalds och din lokala pizzeria. Vi serverar enkel, vegetarisk mat, och du äta så mycket du orkar för 50 kr,- til lunch och 70kr,- till middag, Kaffe kommer med påtå och kostar 20kr, och betalar du lite mera, kan du välja caffe latté gjort på den böna du tycker bäst om. Kakor och småkakor är oftast hemlagat, och personalen är utvald efter talang för språk- efter en önskan om att vi kan betjäna både dig som bor om hörnet, och en bred utländsk publik, som kommer med engelska, tyska och franska som huvudspråk.

Mormors Bakeri byggdes 1875, och uthuset var en verksamhet och bageri en lång tidsperiod i starten av 20:e århundradet. Enligt de historiska källorna stängde ”bakeriet” ner omkring 1944, men ugnen används fortfarande idag och är en del av restaurangen, liksom resten av det fina gamla huset, som har satts i stånd. Mer än 2000 arbetstimmar har vi lagt på huset, som vi har räddat från nedrivning. Vi hoppas att du också älskar den gamla, sydsvenska kulturen! Vi har byggt till 8 rum, som fungerar som Bed & Breakfast under sommarhalvåret. Vi önskar att erbjuda ett prisbilligt alternativ till dom dyra hotellen, och börjar från och med våren 2018 med att erbjuda övernattning + enkel frukost till endast kr. 99-. Vi har plats upp till 24 personer (under sommaren 150 personer i trädgården), om man önskar att skapa ett arrangemang till sina vänner (födelsedag!) eller sitt företag, eller kanske ha en stor familjefest eller ert romantiska bröllop här. Vi önskar att blir till ett kulturcentrum , ett riktigt kulturhus, och därför öppnar vi också en liten konsthall, där unga konstnärer kan visa vad dom kan. Den första utställningen är med den tyska konstnären Lia Hörner, som har reproducerat och omtolkat “Den nakna kvinnan i 500 års målarkonst”. Är du målare, musiker poet (eller om ni har en liten teatergrupp) eller annat med intresse för att visa vad du kan, vill vi gärna höra från dig! Idén är också att platsen ska vara en bra plats för barn. Vi kommer att göra en lekplats, och på övervåningen har vi redan ett lekrum, där mindre barn kan leka tillsammans med deras föräldrar – och med varandra.

Jag är caféets direktör och heter Paulina Kordova. Jag kommer från Tjeckien, är redovisningsutbildad och har efter det arbetat 12 år i en bank. Sören, som är dansk, och jag, har tillsammans vår dotter Athena Rose, som är två år gammal. Det är mitt jobb att se till att ni får en härlig upplevelse – och att caféet tjänar in tillräckligt för att köra runt. I gårdsbutiken säljs härliga päron – och äppelträd, som t.ex. det svenska aroma-äpplet och det danska Philippa-äpplet, ympade ekologiskt i Blekinge på antingen vildstam eller på en långsamt-växande grundstam (M26). Här kan du även köpa hembakat bröd och kakor, ekologiska blommor- och grönsaksfrön, ved och andra saker, som är producerat lokalt i Blekinge.

Vi har nöjet att bjuda dig välkommen hit med att erbjuda dig lite introduktionsrabatt!

Välkommen till ett annorlunda, romantiskt café, som du förhoppningsvis har lust att besöka riktigt ofta.

Med vänliga hälsningar

Paulina Kordova

Direktör

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s