VARM BÖNSALLAD MED KÖRSBÄRSTOMATER (VEGANSK, GLUTENFRI) // Warm bean salad with cherry tomatoes (vegan, gluten free) 

Ingredienser

  • 300g grön paprika
  • 2 Schalottenlökar eller rödlökar 
  • 2 vitlöksklyftor 
  • ½ msk kummin
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 kruka färsk persilja 
  • 3 msk olivolja 
  • 1 ml vitvinsvinäger 
  • Salt och peppar
  1. Koka bönorna i saltat vatten, i ungefär 4 minuter. Dränera bönorna, skölj i kallt vatten, och dränera igen. 
  2. Skala löken och vitlöken , skär löken fint och riv vitlöken. Mal kumminen. Skär över tomaterna. Hacka persiljan. 
  3. Stek löken, vitlöken och kummin i olivolja. Vänd i bönorna, tomaterna, persilja och vinäger. Krydda med salt och peppar. 

 


 

Ingredients

  • 300 g green beans
  • 2 Shallots or red onions
  • 2 garlic cloves
  • 1/2 tsp caraway/ cumin
  • 250 g cherry tomatoes
  • 1 pot fresh parsley
  • 3 tablespoons olive oil
  • 1 ml white wine vinegar
  • salt and pepper
  1. Cook the beans in salted water for about 4 minutes. Drain beans and rinse them cold and drain.
  2. Peel the onion and garlic, slice the onion finely and grate the garlic. Grind caraway. Cut the tomatoes in half. Chop the parsley.
  3. Fry the onions, garlic and cumin in olive oil. Fold in beans, tomatoes, parsley and vinegar. Season with salt and pepper.