Mormors’ Vegetariska foie gras  // Vegetrarian foie gras 

Ingredienser 

  • 3 msk olivolja
  • 2 stk schalottenlökar
  • En nypa salt
  • 3 vitlöksklyftor
  • 25 Trädgårds champinjoner
  • 2 msk rosmarin
  • 2 msk timjan
  • 2 msk salvia
  • 2 msk valnöts extrakt
  • 400g kokade linser
  • 100g rostade valnötter
  • 3 msk sojasås
  • 2 msk rödbetspuré
  • 3 msk olivolja i en stekpanna
  • 2 lökar

Gör så här:

  1. Hacka schalottenlöken och tillsätt en nypa salt till stekpannan. Stek löken tills de är mjuka och genomskinliga. Hacka vitlöksklyftorna och lägg dom i stekpannan. Låt det stekas till. Tillsätt de hackade trädgårds champinjonerna och rör om tills allt är genomstekt.
  2. Tillsätt rosmarin, timjan, salvia och valnöts extrakt. Lägg det i matberedaren tillsammans med linser, valnötter och sojasås.
  3. Mixa det och tillsätt rödbets purén. Mixa tills det är nästan jämt.
  4. Häll över från matberedaren till en burk och sätt på kyl i några timmar.
  5. Servera med Mormors Bakeris goda kvalitets hembakade bröd. (Se recept för detta).

 Ingredients 

  • 3 tbsp olive oil 
  • 2 shallot 
  • Pinch of salt 
  • 3 cloves garlic 
  • 25 button mushrooms 
  • 2 tsp rosemary 
  • 2 tsp thyme 
  • 2 tsp sage 
  • 2 tbsp walnut essence
  • 400g cooked lentils 
  • 100g toasted walnuts 
  • 3 tbsp soy sauce 
  • 2 tbsp beetroot puree
  • 3 tbsp of olive oil in a frying pan. 
  • 2 onions
  1. Chop the shallot and add to the pan add a pinch of salt. Cook the onions until they are soft and translucent. Chop the garlic cloves and add to the pan. Cook this off. Add the chopped button mushrooms and stir until everything is well cooked.
  2. Add the rosemary, thyme, sage and walnut essence. Put it into a food processor along with the lentils, walnuts and soy sauce.
  3. Mix it and add in the beetroot puree. Process until almost smooth.
  4. Transfer the mixture to a jar and refrigerate for a few hours.
  5. Serve with Mormors Bakeri´s good quality home baked bread. (See recipe for that).

 

 

Advertisements