Ingredienser
- 4,5 dl torkade gröna linser
- peppar
- 2 lökar
- 3 dl havrekräm
- 1 nypa mald kryddnejlika
- 2 msk sojasås
- 1 vegetarisk bouillon tärning
- 1 msk grov, söt sensap
- 2,5 dl ströbröd /brödsmulor
- 100 g kokt, skalad kall rotselleri
- 100 g kokt, kall, skalad potatis
- 1 msk Fiberhusk
- 400 g tinat, fruset sojakött
Gör så här:
1. Skölj linserna och lägg dom i blöt över natten (minst 6t timmar)
2. Häll av linserna och låt dom dränera väl.
3. Mal kryddpeppar . Skala och hacka löken fint. Stek löken i en stekpanna tills mjuk.
4. Tillsätt havrekräm, kryddpeppar, kryddnejlika, sojasås, bouillon och senap. Låt stå i ca 3 minuter. Mät upp ca 4,5 dl havrekräm (till 60). Kom ihåg att köttbullarna kan bli för lösa om mer kräm tillsätts. Häll i en skål och rör i brödsmulorna. Låt stå i ca 5 minuter.
5. Rör i linserna i en matberedare tills det är fint smulat. Riv rotsellerin grovt och potatisen fint.
6. Blanda linserna, rotselleri, potatis, fiberhusk och sojaköttet i ströbröd blandningen. Rör till en jämn smet. Låt stå i ytterligare 5 minuter.
7. Förvärm ugnen till 180° c.
8. Rulla 60 köttbullar. Stek i satser på hög värme i ungefär 5 minuter. Lägg på plåt och stek i ugnen i ungefär 10 minuter.
Ingredients
- 2 cup dried green lentils
- pepper
- 2 onion
- 3 dl oat cream
- 1 pinch ground cloves
- 2 tablespoon soy sauce
- 1 vegetable bouillon
- 1 tbsp coarse, sweet mustard
- 1 cup breadcrumbs
- 100 grams of cooked, peeled cold celeriac
- 100 g cooked, cold, peeled potatoes
- 1 teaspoon Fiberhusk
- 400 g of thawed, frozen soy patty
- Rinse the lentils and put them to soak overnight (at least 6 hours).
2. Pour off the lentils and let them drain well.
3. Grind allspice. Scale and finely chop the onion. Fry the onion in a frying pan until soft.
4. Add oat cream, allspice, cloves, soy sauce, bouillon and mustard. Cook about 3 minutes. Measure out about 2 cups of oat cream (for 60). Keep in mind that the meatballs may be too loose for more cream is used. Pour into a bowl and mix the breadcrumbs. Let rise about 5 minutes.
5. Mix the lentils in a food processor to finely crumble. Coarsely grate the root celeriac and potatoes finely.
6. Mix the lentils, celery root, potato, fiberhusk and soy patty in sprinkle bread mixture. Mix to a smooth batter. Let rise for another 5 minutes.
7. Preheat the oven to 180 ° c.
8. Roll 60 balls. Fry in batches over high heat for about 5 minutes. Put on tray and fry in the oven about 10 min.