Ris à la Malta med kanelsocker, karamell & körsbärssås (glutenfri) // Risalamande with cinnamon sugar, caramel- & cherry sauce (gluten free)

Ingredienser

  • 1/2 kg grötris
  • 2 1/2 l vatten
  • 1/2 % salt
  • 1 l grädde
  • 1/2 l mjölk
  • 2 msk vaniljsocker
  • handfull skalade mandlar
  1. Koka grötriset i vatten. När det börjar koka, stäng av plattan och låt det så i två timmar med lock.
  2. Kyl ner riset. Blanda med mjölk
  3. Vispa grädde med 2 msk vaniljsocker
  4. Hacka mandlarna och lägg dem i riset och blanda
  5. Rör försiktigt i grädden
  6. Servera med karamellsås eller körsbärssås

 


 

Ingredients

  • 1/2 l porridge rice
  • 2 1/2 l of water
  • 1/2 % salt
  • 1 l cream
  • 1/2 l milk
  • 2 tbsp vanilla sugar
  • hand full of peeled almonds
  1. Boil the rice porridge in water. When it starts to boil, switch the plate off and let it stand for two ours with a lid.
  2. Cool the rice down. Mix it with milk
  3. whip the cream with 2 tbsp of vanilla sugar
  4. chop the almonds and put them into the rice and mix
  5. gently fold the cream in
  6. serve it with caramel sauce or cherry sauce

 

Advertisements