Rispudding med kokosnötskräm (glutenfri, vegansk) // Rice pudding with coconut cream (gluten free, vegan)

Ingredienser

  • 1/2 kg grötris
  • 2 1/2 l vatten
  • 1/2 % salt
  • 1 l kokosnötskräm
  • 1/2 l sojamjölk
  • 2 msk vaniljsocker
  • handfull skalade mandlar
  1. Koka grötriset i vatten. När det börjar koka, stäng av plattan och låt det stå i två timmar med lock.
  2. Kyl ner riset. Blanda med sojamjölk.
  3. Vispa kokosnötkrämen med 2 msk vaniljsocker
  4. Hacka mandlarna och lägg i dom med riset och blanda
  5. Rör varsamt i kokosnötkrämen
  6. Servera med karamellsås eller körsbärssås

 


 

Ingredients

  • 1/2 l porridge rice
  • 2 1/2 l of water
  • 1/2 % salt
  • 1 l coconut cream
  • 1/2 l soya milk
  • 2 tbsp vanilla sugar
  • hand full of peeled almonds
  1. Boil the rice porridge in water. When it starts to boil, switch the plate off and let it stand for two ours with a lid.
  2. Cool the rice down. Mix it with soya milk
  3. whip the coconut cream with 2 tbsp of vanilla sugar
  4. chop the almonds and put them into the rice and mix
  5. gently fold the coconut cream in
  6. serve it with caramel sauce or cherry sauce