Pumpasoppa med ingefära och kokosnötsmjölk (vegansk, glutenfri) // Pumpkin soup with ginger and coconut milk (vegan, gluten free) 

Ingredienser

  • 1 mellanstor pumpa
  • 2-3 liter vatten
  • 3 msk hackad ingefära
  • 3 msk vegetarisk bouillon
  • 6 lökar
  • 1 paket kokosnötskräm
  • 1/2 kg morötter
  • citronsaft
  • 1 msk curry
  • salt & peppar

Gör så här: 

  1. Ta ut fröna från pumpan.  Hacka pumpan i små tärningar och stek dem på pannan tills de är mjuka.  
  2. Hacka (tärningarna) och stek lökarna tillsammans med den hackade ingefäran och curryn. 
  3. Strimla morötterna smalt
  4. Koka vatten i en stor gryta, tillsätt alla grönsakerna (från ovan) och tillsätt grönsaks bouillonen.  
  5. Koka allting i ½ timme . 
  6. När det är gjort blanda allt med en stavmixer
  7. Anpassa smaken med citronsaft, salt och peppar

Ingredients

  • 1 medium sized pumpkin
  • 2-3 l water
  • 3 tbsp of chopped ginger
  • 3 tbsp vegetable broth
  • 6 onions
  • 1 package of coconut cream
  • 1/2 kg carrots
  • lemon juice
  • 1 tsp curry
  • salt & pepper
  1. Take the seeds out of the pumpkin. Chop the pumpkin in small cubes and fry them in a pan until they are soft.
  2. Chop (cubes) and fry onions together with the chopped ginger and the curry
  3. Shred the carrots in small stripes
  4. Boil water in a big pot, add all the vegetables (from above) in and add the vegetable broth.
  5. Boil everything for 1/2 hour
  6. When it’s done, blend it with a stick mixer
  7. Adjust the taste with lemon juice, salt & pepper