Ingredienser
- 1 medelstor pumpa
- 1 rotselleri
- 2 purjolökar
- 10 morötter
- 500 gr mjöl
- 10 ägg
- salt & peppar
- olja
- Strimla pumpan efter att fröna tagits ut. Strimla rotselleri och morötter.
- Skär purjolöken tunt
- Lägg grönsakerna i en gryta och blanda tillsammans med mjöl, ägg, sallad och peppar.
- Värm upp olja i en stekpanna. När det är varmt, lägg en stor sked deg i pannan och tryck ut degen platt.
- Stek tills “biffen” är lätt brun, vänd och ta av pannan, när den har rätt färg. (Se till att den inte är rå inne i)
Ingredients
- 1 middle sized pumpkin
- 1 celeriac
- 2 leek
- 10 carrots
- 500 gr flour
- 10 eggs
- salt & pepper
- oil
- shredd pumpkin after taking seeds out. Shred celeriac and carrots.
- cut leek in thin slices
- place vegetables in a pot and mix together with flour, eggs, salat & pepper
- heat up the oil in a pan. When it’s hot, place a big spoon of dough in the pan and press flat.
- Fry till the “steak” is light brown, then turn it around take it off, when it has the right colour. (Make sure it is not raw inside)