Ingredienser
- 800g linfrön
- 600g solrosfrön
- 300g sesamfrön
- 100g pumpakärnor
- 8-10 ägg
- salt
- Blanda linfrön med solrosfrön, tills dessa får en mjölig konsistens.
- Lägg blandningen i en skål och tillsätt sesamfrön, ägg och salt.
- Blanda allting, tills du får en fast deg (det fungerar bäst att knåda med händerna)
- Arbeta till sist i pumpakärnorna
- Rulla ut degen platt, på en plåt med bakplåtspapper, och baka i 160°, tills kanterna blir lätt gyllene (ungefär 15 min)
- Ta ut och skär ut i små fyrkanter, fortfarande varma.
Ingredients
- 800g linseeds
- 600g sunflower seeds
- 300g of sesame seeds
- 100 g of pumpkin seeds
- 8-10 eggs
- salt
- Blend linseeds and sunflower seeds, till they get a flour like consistency.
- Place the mix in a bowl and add sesame seeds, eggs and salt
- Mix it together, till you have a stiff dough (it works well if you mix with your hands)
- As a last step, work in the pumpkin seeds
- On a tray with baking paper, roll the dough flat and bake it on 160°, till the edges get slightly brown (about 15 min).
- Take out and cut it in little squares, while it is still warm.