SESAM OCH PUMPAFRÖ KEX (GLUTENFRI) // Crackers with sesame and pumpkinseeds (gluten free)

Ingredienser

  • 800g linfrön
  • 600g solrosfrön
  • 300g sesamfrön
  • 100g pumpakärnor
  • 8-10 ägg
  • salt
  1. Blanda linfrön med solrosfrön, tills dessa får en mjölig konsistens. 
  2. Lägg blandningen i en skål och tillsätt sesamfrön, ägg och salt.
  3. Blanda allting, tills du får en fast deg (det fungerar bäst att knåda med händerna) 
  4. Arbeta till sist i pumpakärnorna
  5. Rulla ut degen platt, på en plåt med bakplåtspapper, och baka i 160°, tills kanterna blir lätt gyllene (ungefär 15 min)
  6. Ta ut och skär ut i små fyrkanter, fortfarande varma. 

 


 

Ingredients

  • 800g linseeds
  • 600g sunflower seeds
  • 300g of sesame seeds
  • 100 g of pumpkin seeds
  • 8-10 eggs
  • salt
  1. Blend linseeds and sunflower seeds, till they get a flour like consistency.
  2. Place the mix in a bowl and add sesame seeds, eggs and salt
  3. Mix it together, till you have a stiff dough (it works well if you mix with your hands)
  4. As a last step, work in the pumpkin seeds
  5. On a tray with baking paper, roll the dough flat and bake it on 160°, till the edges get slightly brown (about 15 min).
  6. Take out and cut it in little squares, while it is still warm.