Focaccia bröd med körsbärstomater och rosmarin (vegansk) // Focaccia bread with cherry tomatoes and rosemary (vegan)

Ingredienser

  • 1 kg mjöl
  • 700 ml vatten
  • 1/2 pakat jäst
  • 1 % salt
  • sockerr
  • 1 paket körsbärstomater
  • olivolja
  • rosmarin
  1. Förvärm ugnen till 180°C
  2. Blanda jästen med vatten och socker och salt. Häll i en gryta och blanda med mjöl.
  3. Låt det jäsa i ett varmt rum i ca 2 timmar
  4. Häll degen på en oljad form eller plåt
  5. Gör med dina fingrar små gropar i degen och häll över olivolja. 
  6. Lägg på körsbärstomater på toppen. Stänk rosmarin över allting
  7. Baka i ugnen på 180° C i ungefär 40 min

Ingredients

  • 1 kg flour
  • 700 ml water
  • 1/2 package of yeast
  • 1 % salt
  • sugar
  • 1 package of cherry tomatoes
  • olive oil
  • rosemary
  1. preheat the oven to 180°
  2. mix package of yeast in water and sugar and salt. Pour in pot and mix with flour.
  3. Let it grow in a warm room for about 2 hours
  4. Pour the dough on an oiled form or tray
  5. With your fingers make dents in the dough and pour the olive oil over
  6. Put cherry tomatoes on top. Sprinkle the rosemary over everything
  7. Bake it in 180° for about 40 min