Brysselkål med ekologiska apelsiner och mandelsmör (glutenfri) // Brussels sprouts with oranges and almond-butter (gluten free)

Ingredienser

  • 1kg brysselkål
  • 3 msk olja
  • 2 msk salt
  • 3 nypor mald peppar
  • 2 ekologiska apelsiner
  • 75 g smör
  • 2,3 dl hackade mandlar
  1. Förvärm ugnen till 230 ° C.

2. Lägg alla brysselkål i en bakform. Rör runt med olja, salt och peppar. Placera i mitten av ugnen i ca 15 minuter, rör runt halvvägs igenom.

3. Skölj och skrubba apelsinerna i varm vatten. Riv skalet på en av apelsinerna. Skala och skär ut fina apelsinfiléer.

4. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mandlar, låt det brynas, rör i några minuter, tills smöret slutar fräsa. Tillsätt apelsinskal. Tillsätt klyftorna som det sista och rör runt.  .

5. Strö smör mixen över brysselkålen

 


 

Ingredients

  • 1000 g Brussels sprouts
  • 3 tbsp oil
  • 2 teaspoon salt
  • 3 pinches ground pepper
  • 2 organic oranges
  • 75 g butter
  • 1 cup chopped almonds
  1. Preheat oven to 230 ° C.

2. Place the sprouts in a baking dish. Mix around with oil, salt and pepper. Set in the middle of the oven ca. 15 minutes, stirring halfway through.

3. Rinse and scrub the orange in warm water. Grate the peel of one organic orange. Peel and cut out  nice fillets of orange.

4. Melt the butter in a saucepan, add the almonds, let brown, stirring a few minutes, until the butter stops sizzling. Add the orange peel. As the last thing, ad the cloves and mix. .

5. Drizzle the buttermix over sprouts.

 

 

Advertisements