Ingredienser
- ½ liten rotselleri
- 2 msk olivolja
- Salt och peppar
Svamppaté:
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 250g svamp
- 1 dl rapsolja
- 2 msk balsamvinäger
- 1 burk kokta kikärtor
- 1 dl skalade pistagenötter
- 1 kruka persilja
- Sätt ugnen på 150 C.
- Rotselleri: Skala rotsellerin och skär dem i 1 cm tjocka skivor. Pensla med olivolja och krydda med salt och peppar på båda sidorna.
- Lägg rotselleriskivorna på ett bakplåtspapper och sätt i ugnen i ungefär 1 timme.
- Vänd rotselleriskivorna varje kvart.
- Svamppaté: Skala löken och vitlöken, hacka löken och skiva vitlöken. Skölj och skiva svamparna.
- Stek svamp, lök och vitlök i olja tills de får en fin färg. Rör i vinägern. Häll i kikärtorna i ett durkslag och skölj dem.
- Blanda svamp och lök tillsammans med kikärtorna till en jämn smet. Krydda med salt och peppar. Häll i smeten i en spritspåse.
- Garnityr: Rosta nötterna i en torr stekpanna och hacka grovt.
- Skär rotsellerin i skivor. Spritsa på svamppatén, stänk på med pistage och garnera med persilja.
Ingredients
- 1/2 small celeriac
- 2 tablespoon olive oil
- salt and pepper
- Mushroom Terrine
- 1 onion
- 2 garlic cloves
- 250 g mushrooms
- 1 dl rapeseed oil
- 2 teaspoons balsamic vinegar
- 1 1/2 cup cooked chickpeas
- 1 dl peeled pistachios
- 1 pot parsley
- Preheat the oven to 150C.
- Celery: Cut the celeriac into 1 cm thick slices and peel them. Brush with olive oil and season with salt and pepper on both sides.
- Add celeriac slices on a baking sheet and place in the oven for about 1 hour. Turn celeriac slices each quarter.
- Mushroom terrine: Peel the onion and garlic, chop the onion and slice the garlic. Clean and slice the mushrooms.
- Fry the mushrooms, onion and garlic in the oil until it gets nice color. Mix in the vinegar. Pour the chickpeas in a colander, rinse them and drain.
- Mix mushrooms and onions along with the chickpeas to a smooth cream. Season with salt and pepper. Pour the cream into a piping bag.
- Garnish: Toast the nuts in a dry frying pan and coarsely chop them.
- Cut slices of celeriac. Pipe on mushroom terrine, sprinkle with pistachios and garnish with parsley.