Baba ganoush av aubergine och tahini (vegansk, glutenfri) // Baba Ghanoush out of eggplant and tahini (vegan, gluten free)

Ingredienser 

  • 3 auberginer
  • 2 msk tahini
  • salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • olja
  1. Sätt ugnen på 180°
  2. Dela auberginerna i två halvor och olja in dem
  3. Baka dem på en plåt på 110° med “köttsidan” ner, tills skalet ser lätt bränt ut och köttet är mjukt. 
  4. Ta med en sked ut köttet och blanda ner i matberedaren med resten av ingredienserna. 

Ingredients

  • 3 eggplants
  • 2 tbsp tahini
  • salt
  • 2 cloves garlic
  • oil
  1. Preheat oven 180°
  2. half the eggplants and oil them
  3. bake them on a tray on 110 with the “flesh side” down, till the peel looks a bit burned and the flesh is soft
  4. With a spoon take the flesh out and mix with rest of ingredients in food processor