Vegetarian Restaurant L’Artichaut (Svenska)

Mormors Bakeri introducerar vårt helt egna och unika koncept av grön lyxrestaurang (fine green dining)

 

Öppen Fredag, Lördag och Söndag från 18.00 till 20.00

Mormors Bakeri is introducing its very own and unique concept of fine green dining.

Vi är starkt inspirerade av den Franska fine dining traditionen men har ändå anpassat oss till en enkel och rättfram livsstil av den vackra Svenska skärgården. 

Vi erbjuder upplevelsen av en traditionell Svensk familj festmåltid – allt från födelsedag till bröllop – eller bara en spontan hyllning till livet som det Skandinaviska folket älskar så mycket. 

Kom och märk den vänliga energin av det Svenska folket, i en internationell atmosfär, medans ni njuter av den fantastiska vegetariska maten, baserad på enkla, goda, färska och ofta lokala råvaror.  

Vi är stolta att meddela er att det vi serverar är hemlagat, inklusive vår breda variation av ovanligt goda kakor. 

 

Varför vegetarisk, kan man fråga. Många människor i Skandinavien är vegetarianer, för den rika och vackra smaken och variation som frukt och grönsaker ger; och framför allt annat, vegetarisk mat är den mest hälsosamma mat du kan få, om det är vällagat. Vår mat är baserad på en djup analys av människans kroppsliga behov för högsta trivsel och utförande. Medans din pallet njuter av våra härliga mat kan andan bli glad över tanken att maten är bra för dig.

 

DINA VALAR:

Idén är att du bara kommer, slappna av och bli serverad. Du kan välja mellan en 3, 6 eller 10-rätters meny med eller utan drycker:

  • 3 rätter – 98kr. Serveras 18.00 till 19.20 
  • 6 rätter – 198kr. Serveras 18:00 till 18:40 
  • 10 rätter – 298kr. Serveras endast 18:00 (för sent ankomst 18:30, se nedan)

Alkoholfria drinks och kaffe/the 100kr

Middag och alkoholfria drinks och kaffe/the 398kr 

 

 

Om rätter:

10 rätter

Vår vegetariska 10-rätters meny serveras endast kl. 18:00. Kom vänligen innan kl. 18:00, och ta plats vid 18:10 tack. (Sent ankommande får Bruschetta, Sparris, Filo-deg Korg ​serverat tillsammans vid 18:30). 

10 rätters meny d. 4., 5. och 6. maj

18:00 Välkomst
18:10 Bröd med oliven-kappers tapenade, ajvar, hummus, og Baba Ganoush
18:20 Sparris
18:30 Filo-degs korg (spenat, vitlök, ost) serverat med avokado
18:40 Potatisrulle med svamp og gurka stänger
18:50 Kronärtskocka med paprika smör
19:00 Tomatsoppa/anden bra soppa
19:10 Grekisk sallad med grekisk fårost og oliven
19:20 Lasagne på röda linser
19:30 Ost och frukt
19:40 Kaka och glass
20.00 Tak for i afton

Vissa rätter kan bytas ut utan anmälan

 


6 rätter

6 rätter är fyra rätter i följd från menyn plus  “ost och frukt” plus “glass och kaka” eller fem rätter i följd från listan plus “ost och frukt” ELLER “glass och kaka”.  

Vi rekommenderar:  

18:40 Potatisrulle med svamp og gurka stänger

18:50 Kronärtskocka med paprika smör

19:00 Tomatsoppa

19:10 Grekisk sallad ELLER 19:20 Lasagne på röda linser

19:30 Ost och frukt

19:40 Glass och kaka

 

VÄNLIGEN BEMÄRK TIDEN FÖR SERVERING 

 

 

 


3 rätter

3 rätter är en rätt från listan plus “Ost och frukt” plus “glass och kaka”, eller två rätter i följd från listan plus antingen “Ost och frukt” eller “Glass och kaka”.  

Vi rekommenderar:  

19:20 Lasagne på röda linser

19:30 Ost och frukt

19:40 Kaka och Glass

VÄNLIGEN BEMÄRK TIDEN FÖR SERVERING 

 

ELLER 

 

19:10 Grekisk sallad

19:20 Lasagne på röda linser

19:40 Kaka och glass

VÄNLIGEN BEMÄRK TIDEN FÖR SERVERING 

 


OBS: Menyn kan ändras utan varning (T.ex. kan sparris ersätta jordärtskocka om jordärtskocka inte finns tillgängligt). Om vi har mycket att göra kan serveringar bli försenade. Detta ber vi om ursäkt för.  


TIMMAR

Restaurangen är öppen varje fredag, lördag och söndag

från 18.00 till 20.00 klockan.

Kurserna serveras vid en viss tidpunkt (se ovan), så vi rekommenderar att du bor där.

För bokning ring: +46 762 477 160

 

 

Advertisements